info@leefalslili.nl

1.9 Vertellen

ALS je aan je peuter uit moet leggen dat je ongeneeslijk ziek bent, wat zeg je dan? Hij leeft in het nu, dus hem vertellen dat ik niet op zijn bruiloft zal zijn heeft geen zin (maar welke ouder weet dat eigenlijk wel zeker?). We hebben hem nu verteld dat mama haar spiertjes ziek zijn en kapot gaan. Daarom kan mama niet rennen en tillen. Zo zullen we hem gaandeweg meer vertellen als hij daar aan toe is. Mocht jouw kindje vragen waarom ik op een scooter rijd, dan zou ik het fijn vinden als je een beetje hetzelfde verteld.

De laatste tijd heb ik ook weer wat interviews gehad voor mijn kinderboekje Lama Luna. Het verhaal gaat over mijn man en mij. Toen we begin twintig waren, hadden we een paar jaar verkering. Daarna zijn we acht jaar uit elkaar geweest. In die jaren heb ik de wereld rondgereisd, iets wat ik nooit had willen missen. Gelukkig bracht het lot ons na die acht jaar weer terug bij elkaar. Helaas eindigt dit sprookje alleen niet met: ze leefden nog lang en gelukkig. Ik merk dat dit toch emotioneel wat met me doet, dus ik ben blij dat de interviews nu weer even klaar zijn.

Verder zijn er ook luchtige dingen, waar ik volop van geniet. We zingen gezellig liedjes voor de Sint en de bezorgers staan bijna dagelijks aan de deur met cadeautjes. Tussen Sint en kerst vieren we namelijk ook nog de 3e verjaardag van onze kleine man. Laat december maar komen!

P.s. nog snel een december cadeautje nodig? Mijn boekje is o.a. te koop bij de Bruna in Zundert en de Vrije Boekhandel in Breda. Liever online, bol.com verkoopt hem ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *