info@leefalslili.nl

1.2 Quarantaine

ALS ik Corona krijg, dan heb ik een probleem. Ik val door mijn ziekte in de risicogroep en ik beland niet graag in het ziekenhuis, want een IC-opname trekt mijn lichaam denk ik niet. We hebben daarom besloten om met zijn drietjes in preventieve quarantaine te gaan voor onbepaalde tijd. Dus dat houdt in: geen kinderopvang, geen huishoudelijke ondersteuning, geen thuiszorg, geen fysio, geen bezoek etc etc. Mijn man is nog ‘gewoon’ aan het werk (gelukkig wel thuis nu) en voert nu al deze taken uit. Zonder hem zou ik niet weten wat ik zou moeten doen!

Natuurlijk zijn alle zieken en overleden mensen verschrikkelijk, maar deze tijd heeft ook wel iets bijzonders. We zijn thuis met zijn drietjes en inmiddels hebben we ons ritme gevonden. We hebben in het weekend opeens zee├źn van tijd omdat onze agenda leger dan leeg is. Zo heb ik de schatkist met cadeautjes voor mijn zoontje zijn verjaardagen afgemaakt, inclusief de door een vriendin gemaakte verjaardagskaarten (met daarin mijn wensen en adviezen voor de toekomst). Het klinkt misschien heftig, maar zo voelt het niet. Ik ben juist trots en blij dat ik dit kon voorbereiden!

Verder genieten we van onze tuin. Ik heb online een vogelcursus gedaan, mijn man verzorgt zijn grasveld zorgvuldig en ons kleintje bestudeert mieren, lieveheersbeestjes en hommels.

Geen idee hoe de rest van de lente en de zomer zal verlopen, maar we merken het vanzelf wel. Blijf veilig binnen en probeer te genieten van de kleine dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *